Vaticanul vrea o nouă ordine mondială

Pentru că este mai interesat de problema crizei mai mult decât poate crede cineva, Sfântul Scaun a găsit o soluție pentru criza financiară: o nouă ordine mondială care să includă „o autoritate care să aibă competență universală”.

Nu a fost făcută nicio precizare concretă asupra a ceea ce înțelege Vaticanul prin autoritate care să aibă competențe universale, însă este cunoscută poziția Papei Benedict, care a pledat pentru intervenție și reglementare pe piețe. (Capital.ro)

Vaticanul a cerut astăzi liderilor lumii să înființeze o autoritate globală și o bancă centrală Mondială care să supervizeze instituțiile financiare, pe motiv că acestea sunt ineficiente în lupta cu criza, relatează Reuters.

Anunțul a fost făcut în urmă cu mai mult timp, însă de-abia acum, propunerile Vaticanului au fost reunite într-un document de 18 pagini.Potrivit acestuia, Fondul Monetar Internațional nu mai are puterea și abilitatea să stabilizeze finantele mondiale și nici nu mai poate veghea asupra limitei superioare de risc pe care sistemul o poate suporta în materie de credite.

Sursa: Capital.ro

Reclame

Despre CUVÂNT ORTODOX

Gânduri și cărți ortodoxe.
Acest articol a fost publicat în CUVÂNT ORTODOX. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s