Sfantul Nectarie – Insula Eghina, Grecia

Sunt multi crestini in toata lumea care se roaga Sfantului Nectarie. Unii dintre ei au ajuns acolo, in Eghina, dar cu siguranta ca sunt si oameni care nici macar nu-si imagineaza cum este manastirea Sfanta Treime, locul unde a trait ultimii ani de viata Sfantul Nectarie, unde este si mormantul acestuia. Mai ales pentru acesti oameni, care nu au calatorit acolo, am facut cateva fotografii. Sper sa se bucure si sa se intareasca in credinta ca sfantul este aproape de noi, oriunde ne-am afla, cu conditia sa ne rugam cu credinta fierbinte.

Eghina, Manastirea Sfanta Treime, unde a trait Sfantul Nectarie

Manastirea Sfanta Treime, biserica unde se afla moastele Sfantului

Biserica Manastirii Aghia Triada, locul unde “odihneste” capul Sfantului Nectarie

Capul Sfantului Nectarie, marele facator de minuni, grabnic ajutator in boli grele.

Tot in biserica manastirii se afla si racla cu sfintele moaste. Sfantul Nectarie a dorit sa fie impartit in toata lumea. Si cred ca a stiut foarte bine de ce, cu ochii mei am vazut pana si coreeni imbracati in costume populare, ortodocsi, veniti la hramul Sfantului din 9 noiembrie. Mare minune!

Mormantul din curtea manastirii, unde Sfantul Nectarie a fos aflat neputrezit, cu buna mireasma. Aici, pelerinii asculta cu urechea la peretii mormantului si aud cum cineva umbla, zgomot de usi, batai de inima, batai de baston. Aici, Sfantul a vorbit prin minune de multe ori, schimband viata oamenilor care s-au invrednicit sa il asculte.

Camera de zi din chilia Sfantului Nectarie, aflata in spatele mormantului din curtea manastirii Aghia Triada.

Pe acest pat se odihnea cel ce a rabdat ocarile tuturor. Aici ai sentimentul ca il vezi aievea pe Sfant si parca nu ai mai vrea sa pleci. Toate lucrurile pe care le vezi acolo, in chilie iti mangaie sufletul. E harul Duhului Sfant, care se salasluieste acolo unde este sfintenie…oare noi nu am putea?

Dulapul cu lucrurile personale si comoda pe care Sfantul Nectarie avea candela si icoane. Simplu si smerit, luand calea ocarilor, om dintre oameni, a fost sfintit de Dumnezeu pentru masura smereniei sale.

Ar putea fi niste papuci obisnuiti, de pe vremea bunicilor. Dar acestia, daca ar fi cu putinta, ar fi sarutati de toata suflarea ortodoxa care crede in puterea sfintilor. Sunt papucii Sfantului Nectarie.

De multe ori sfintii, nestiuti de nimeni, depasesc prin nevointa aleasa de bunavoie, hotarul “omenescului”. Aceasta este piatra pe care se ruga Sfantul, pusa spre inchinare la intrarea in chilie. Sta acolo si ne spune parca – ”oameni buni terminati cu viata buna si veniti spre mantuire”.

Sursa: Blogul Agentiei de Pelerinaje Viva

Reclame
Acest articol a fost publicat în Calea fericirii (Morala), Sfinti, TEOLOGIE SISTEMATICA. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s