RAED ARAFAT vs TRAIAN BĂSESCU sau Pentru ce şi cum luăm atitudine?

PENTRU CE LUĂM ATITUDINE?

DA, simţim o revoltă lăuntrică, nu doar legitimă, ci şi sfântă, pentru că am ajuns să trăim într-o ŢARĂ în care MARGINALIZAREA VALORII A DEVENIT UN FAPT PUBLIC OBIŞNUIT!

Problema fundamentală, în acest moment, se concretizează în faptul că unul din puţinii oameni care, nefiind implicaţi politic, au creat ceva folositor, eficient şi durabil pentru România, Raed Arafat, a fost nevoit de conducerea politică a ţării să demisioneze din structura aparatului guvernamentaliar în locul lui a fost numit… nu îmi aduc aminte cine.

Realitatea este că aşa ceva vedem zilnic în jurul nostru, dar de multe ori nu reacţionăm pentru că suntem laşi şi ne justificăm spunând că era o miză prea mică în discuţie, faţă de cât am fi avut de suferit dacă am fi luat atitudine.

Acum însă, când, în văzul unei ţări întregi, se vrea înlăturat şi marginalizat un om care a făcut atât de mult bine românilor, e de mirare şi ruşinos dacă cineva nu simte o revoltă lăuntrică.

CUM PUTEM LUA ATITUDINE?

Fără să încălcăm legea! Cui ajută încălcarea legii?!

Putem găsi forme de protest legale, care să nu dea prilej autorităţilor să îşi exerseze muşchii şi care să fie greu de manipulat.

Vă dau un exemplu simplu: cei care vor o ţară în care valoarea să nu mai fie călcată în picioare oricând şi de oricine, să poarte o BANDEROLĂ ALBĂ, uşor vizibilă, pe braţ, atunci când merge la cumpărături, la plimbare, la film, etc.

Când va fi întrebat de ce poartă banderola albă fiecare va putea spune şi pricinile particulare şi primul gest care ar trebui făcut de autorităţi în vederea soluţionării problemei.

Această formă de protest va fi mult mai eficientă şi nu va încălca legea.

De ce ALBĂ?

Pentru a fi evident că ne dorim în primul rând ca lucrurile să se desfăşoare în PACE şi la LUMINĂ!

Vă mai aduceţi aminte de porumbel?

David  Avramescu

Reclame

Despre CUVÂNT ORTODOX

Gânduri și cărți ortodoxe.
Acest articol a fost publicat în Calea fericirii (Morala), TEOLOGIE SISTEMATICA. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la RAED ARAFAT vs TRAIAN BĂSESCU sau Pentru ce şi cum luăm atitudine?

  1. mircea zice:

    Și credeți că o să îi doară pe ei de ce poartă lumea banderolă albă? Hai să fim serioși, da, sunt de acord, să ne manifestăm fără violență, dar să ne transmitem mesajul așa cum trebuie.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s