Sfânta Cuvioasă Piamun, fecioara, Egipt (3 martie)

Aceasta, nevoind a urma însoţirea cu bărbat, vieţuia întru întreaga înţelepciune în casa mamei sale, nu departe de Alexandria. Ea mânca foarte puţin şi numai o dată la două zile, iar după ce îşi săvârşea rugăciunile, torcea fuiorul de in.

Pentru viaţa sa aleasă, primi darul înainte-vederii.

Odată, locuitorii unui sat mare din apropiere, orbiţi de lăcomie, se porniră să nimicească sătucul sfintei fecioare pentru a îndrepta făgaşul apelor Nilului către pământurile lor, la vremea revărsării. Ştiind mai înainte gândul lor vrăjmaş, sfânta Piamun le spuse bătrânilor satului despre ce voiau să facă aceia. Bătrânii, miraţi peste măsură, căzură în genunchi rugând-o să meargă la aceia să îi înduplece să se lepede de planul lor. Însă cuvioasa Piamun nu se duse la dânşii, căci se ferea să iasă în lume, ci petrecu întreaga noapte în rugăciune, iar a doua zi în zori, când oamenii acelui sat se porniră înarmaţi pentru distrugerea sătucului, aceştia încremeniră, neputând a se mai mişca.

Atunci Milostivul Dumnezeu le descoperiră necredincioşilor că rugăciunile sfintei Piamun îi opriră din drumul lor, iar după ce fură dezlegate mădularele lor de puterea nevăzută care îi ţinea, aceştia cuprinşi de căinţă trimiseră sol în sătucul sfintei pentru a le spune:

– Mulţumim lui Dumnezeu că prin rugăciunile sfintei Piamun ne-a izbăvit pe noi.

Împodobită cu toată virtutea şi buna petrecere, se mută la locaşurile de Sus în anul 337.

De atunci pururea mijloceşte pentru lume, săvârşind minuni şi umplând de bună mireasmă inimile celor ce îi săvârşesc pomenirea cu credinţă.

Sursa: Sfinti si icoane

Reclame
Acest articol a fost publicat în Calea fericirii (Morala), Sfinti, TEOLOGIE SISTEMATICA. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s