In pelerinaj. Imagini din Cetatea Sfanta.

Pelerinajul la Ierusalim, in nov. 2010, bine organizat, frumos, ferit de orice eveniment neplacut, a fost pentru mine greu de parcurs, din cauza emotiilor care ma zdrobeau, erau multe de vazut intr-un timp foarte scurt, nu aveam timp sa pot contempla, trebuia sa tin pasul cu grupul. Orice intarziere, chiar pentru o fotografie, risca sa ma rataceasca intr-o lume de acum, sa creeze complicatii mari, asa ca a trebuit sa fiu foarte atenta la tot ce imi aduceau acele clipe nepretuite pe care le traiam la maxim.

Imaginile acestea sunt de pe muntele Maslinilor spre cetatea Ierusalimului. Se vad zidurile, domul Stancii-moscheia mult iubita de arabi. Acolo, era templul evreilor, reconstruit si foarte frumos pe vremea lui Iisus Hristos. Din locul de unde am facut pozele, probabil a privit si Mantuitorul cetatea, plangand pentru destinul ei. Prin anii 70-80 en., Ierusalimul va fi daramat pana la temelii si va fi reconstruit de romani sub numele de Aelia Capitolina, ca represalii pentru rascoalele evreilor.

Era spre seara, in prim plan se vede si biserica rusa a manastirii Maria Magdalena. Apoi, am coborat spre gradina Ghetsimani, unde am vazut gradina cu maslini de langa biserica Natiunilor, o biserica frumoasa, noua, decorata minunat cu mozaicuri. Acolo, in dreptul altarului, este piatra pe care a stat Domnul Iisus si s-a rugat inainte de a se lasa prins pentru a implini misiunea data de Dumnezeu Tatal. Desigur, am regasit parti din frumosul mozaic realizat de artistii bizantini pusi de Sfanta Elena, la prima biserica construita acolo. Si in subsolul bisericii se poate vedea stanca ce apare in multe icoane, care reprezinta momentele grele ale rugaciunii, de fapt inceputul Drumului Crucii.

                                                                                                                                                                                     Margareta Catrinu, aprilie 2012

Această prezentare necesită JavaScript.

Reclame
Acest articol a fost publicat în Reportaj. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s