POVESTEA UNUI CAMPION

David Gavrilescu, caruia prietenii ii spun Ducu, s-a nascut in data de 29.03.2003. Actualmente este elev in clasa a patra la Scoala nr. 2 Traian din Craiova, cu rezultate foarte bune la invatatura si la concursurile scolare. Atat conducerea scolii, cat si doamna invatatoare Aida Stoian il sustin si incurajeaza in practicarea sahului.

Ducu practica sahul din octombrie 2008, cand a inceput sa frecventeze cercul de sah “Tinerii Maestri” al Casei de Cultura Traian Demetrescu, condus de antrenorul Costica Dobra. Desi era cel mai tanar membru al cercului, avand 5 ani si jumatate, s-a dovedit inca de la inceput un real talent, dupa cateva luni incepand sa apara si primele rezultate la concursurile de profil. Din ianuarie 2012 este membru al clubului Sah Club Oltenia Craiova si al clubului Medicina Timisoara (locul 4 la editia din 2012 a Superligii de seniori).

Pe langa palmaresul impresionant, Ducu este cel mai tanar doljean care a obtinut categoria I la sah, detinand recordul de varsta pentru judetul Dolj (7 ani si 9 luni), iar in urma rezultatului de la Campionatul European de Sah pentru Copii si Juniori, Albena 2011, unde a iesit vicecampion, a devenit Candidat de Maestru la nici 8 ani si 6 luni. In urma rezultatelor de la Campionatul National de Sah 2011, Ducu, cu doua titluri de campion si unul de vicecampion, a confirmat ca este cel mai bun sahist roman de la categoria lui de varsta, fiind in acelasi timp si cel mai laureat sahist craiovean la editia din acel an a Campionatului National.

Ca o incununare a rezultatelor din anul 2011 – vicecampion al Romaniei la sah clasic, campion national la sah rapid si sah blitz, vicecampion al Uniunii Europene, vicecampion al Europei si locul 8 la Campionatul Mondial – a intrat in Top 10 al celor mai buni sahisti romani din 2011, pe locul 7.

Rezultatele obtinute in anul 2012 – campion al Romaniei la sah clasic si sah blitz, vicecampion national la sah rapid, campion national scolar si vicecampion mondial scolar – ii aduc confirmarea de cel mai bun reprezentant al generatiei lui la nivel national.

Anunțuri

Despre CUVÂNT ORTODOX

Gânduri și cărți ortodoxe.
Acest articol a fost publicat în Cultura. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s