CLAUZE ABUZIVE IN CONTRACTELE DE CREDIT ALE ROMANILOR

Dragilor,

De mai bine de doi ani sunt in proces cu Volksbank pentru clauze abuzive in contractul de credit. Am ajuns la faza pronuntarilor judecatoresti. Au fost multi cei care mi-au spus la inceput ca e o nebunie, sa dai banca in judecata, in Romania, si am fost de multe ori dezamagit…..dar nu am renuntat, si iata ca victoria e aproape. Esenta, in final, este ca bancile sa nu ne mai considere doar o turma de consumatori idioti ci sa ne acorde respectul cuvenit oricarui client.

Stiu ca timpul nostru, al tuturor, este pretios si mai stiu ca in general astfel de mesaje sunt primite cu reticenta. Poate pentru ca de cele mai multe ori nu intelegem exact despre ce e vorba si ce impact ar putea avea in viitor.

Daca nu sunteti convinsi ca acest demers va ajuta pe voi, va spun cu toata convingerea ca ii va ajuta pe prietenii si apropiatii vostri!

Va rog sa cititi si sa transmiteti mai departe  mesajul de mai jos al doamnei Loredana Al Ghazi, Vicepresedinte al ASOCIATIEI DE CONSILIERE A CLIENTILOR BANCARI SI ASIGURATILOR DIN ROMANIA.

Cele bune,

Cristian Maciu

„Contractele de credit ale romanilor contin clauze abuzive care prevad comisioane de risc, dobanzi fixe care se pot modifica sau dobanzi variabile care variaza numai in sus in timp ce EURIBOR-ul scade, marje ale bancii etc.

Au trecut doi ani de la OUG 50/2010. In opozitie atunci, actualii guvernanti in frunte cu primul ministru, plangeau de mila clientilor bancilor, trasi pe sfoara de guvernul Boc.

Avand in vedere luarile de pozitie, declaratiile de presa de la acea vreme, am trimis PM Ponta o Petitie prin care ii ceream sa repare greseala facuta de cei carora le-au luat locul si sa modifice legea in sensul aplicarii acesteia si la creditele in derulare.

Petitia noastra s-a plimbat din minister in minister fara ca sa primim un raspuns! L-am primit totusi, indirect, citind scrisoarea adresata FMI (octombrie 2012), din care citam:

„ne vom abtine de la adoptarea de initiative legislative (de exemplu, propuneri privind legea falimentului personal personal si legea privind recuperarea debitelor sau privind modificarea Ordonantei 50/2010”

As preserving credit discipline and avoiding moral hazard among debtors contributes significantly towards enhancing financial stability, we will refrain from adopting legislative initiatives (for instance, proposals for the personal insolvency law and for the debt collecting law) or amending Ordinance 50/2010, which would undermine credit discipline.

http://www.imf.org/external/pubs/ft/scr/2012/cr12290.pdf

De la momentul OUG 50 si pana astazi, instantele din toate judetele tarii in frunte cu Inalta Curte, au constatat ca in contractele de credit ale romanilor au fost inserate, cu binecuvantarea BNR, clauze abuzive! Acestea au fost eliminate din contracte, sumele percepute in baza acestor clauze fiind returnate clientilor, acestia urmand sa plateasca pentru perioada ramasa din contract rate cu pana la 30% mai mici (ex: comision de risc marca Volksbank in valoare de 0.26% din sold/ luna).

O noua modificare legislativa, impusa de UE, nu gandita de cei care ar trebui sa se preocupe de binele oamenilor din aceasta tara, permite unei asociatii de consumatori (ONG) sa ceara in instanta ANULAREA SI ELIMINAREA CLAUZELOR ABUZIVE DIN TOATE CONTRACTELE DE CREDIT, cu conditia ca acea asociatie sa aiba 3000 membri.

Avem:

-ASOCIATIA DE CONSILIERE A CLIENTILOR BANCARI SI ASIGURATILOR DIN ROMANIA ( ATENTIE: nu percepem cotizatii!!)

-CLAUZE ABUZIVE IN CONTRACTELE DE CREDIT ALE ROMANILOR

-TEMEI LEGAL SA CEREM ELIMINAREA CLAUZELOR ABUZIVE SI CA EFECT IMEDIAT REDUCEREA RATELOR

-MII DE SENTINTE IREVOCABILE FAVORABILE CLIENTILOR CARE AU DAT BANCILE IN JUDECATA

-AVOCATI DISPUSI SA NE REPREZINTE IN INSTANTA PRO BONO

-GUVERNANTI CARORA NU LE PASA

Ajutati-ne sa strangem numarul de 3000 membri in ACCBAR impus de L193/2000 modificata!

Loredana Al Ghazi

Vicepresedinte ACCBAR

Important:

Puteti alege sa nu fie vizibile pentru ceilalti datele completate de dv. cu toate acestea mare parte din cei 135 semnatari, nu si-au ascuns identitatea. Pentru ca nu dorim sa fim contestati pentru modul inadecvat in care am procedat pentru strangerea de semnaturi, vom elimina campul CNP. Avem insa rugamintea, pentru ca adeziunea dv. sa fie valida, sa ne trimiteti datele personale pe adresa office@accbar.ro sau alghaziloredana@yahoo.com. Mai multe detalii, pe http://www.accbar.ro

Puteti renunta oricand la calitatea de membru sustinator necotizant al ACCBAR care va este conferita automat prin semnatura dv.”

Semnati petitia aici.

Anunțuri

Despre CUVÂNT ORTODOX

Gânduri și cărți ortodoxe.
Acest articol a fost publicat în Diverse. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la CLAUZE ABUZIVE IN CONTRACTELE DE CREDIT ALE ROMANILOR

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s