Expozitie de Craciun la Galeria Mariana Berinde

DSC00415

Ultima expozitie a galeriei Mariana Berinde din anul acesta s-a deschis duminica, 9 decembrie… Pe o iarna adevarata, dupa aproape doua zile de ninsoare, publicul prezent la vernisaj a avut parte de o placuta intalnire cu pictura unor artisti plastici cunoscuti in orasul de pe Somes.

Peisaje, flori, personaje in scene de familie, dar si icoane sau compozitii cu tematica religioasa au marturisit privitorilor despre starea de creatie si universul interior atat de sensibil al unor oameni daruiti de Dumnezeu cu posibilitatea comunicarii directe, prin imagini, a bucuriei Luminii intrupate, a Cuvantului venit de la Dumnezeu. Asteptarea  cu bucurie a Nasterii Domnului prin ofranda unor creatii artistice suggestive prin culoare sau simboluri crestine s-a asociat de catre toti cei prezenti la vernisaj cu bucuria simpla a credintei pastorilor sau cu venerarea inteleptilor regi magi condusi de stele pana la locul modest unde a gasit potrivit Dumnezeu sa coboare pe pamant. Pictorita Vera Dan a cantat cateva colinde, acompaniata de o foarte tanara violonista, publicul si artistii prezenti au cantat si ei alte cateva cantece, evenimentul a devenit sincer, contagios ca bucurie,s implu. Am simtit cu totii cum imaginile plastice devin imagini ale invataturii hristice, cu intelesuri mereu noi, de generozitate si ingaduinta. Tot ce stiam ca este originalitatea creatorului, atat de exacerbata in timpurile moderne, s-a metamorfozat in aceasta mica expozitie intr-o unitate armonica deosebit de variata, cum variata si infinit de frumoasa si plina de sensuri este Creatia  luminata de spiritualul prezentei lui Iisus Hristos Mantuitorul si Invatatorul, prezent, acum, in fiecare din noi.

Pictorii care au expus la aceasta expozitie sunt: Eliza Maria Comsa, Margareta-Maria Catrinu, Vera Dan, Eva Dolha, Eugenia Sofia Falcuta, Felicia Ilie, Cristina Marian, Cristian Porumb, Ana Rus, Gabriela Staicu Ranga, Dorina Scridonesi, Rodica Tarta, Adrian Tarta, Cristina Tamas, Anca Volcinschi, Bar Ovidiu, Ruxandra Nastase Bucur .

Artistii se vor intalni in 6 ianuarie 2013, pentru a se bucura de praznicul Botezului Domnului, dar si pentru a cauta noi forme de comunicare cu publicul amator de arta. Doamna Mariana Berinde  spera ca in anul 2013  va putea organiza o tabara de creatie si alte expozitii de pictura cu teme mari inspirate de suferinta din inchisorile comuniste si adevarati sfinti si creatori nascuti din aceast martiraj al neamului romanesc.

Imaginile celor peste 40 de picturi expuse, imaginile de la vernisaj, au fost facute in seara de 9 decembrie 2012 si  sunt pentru publicul virtual al acestei expozitii o marturie despre lumea artelor plastice care doreste sa-si implineasca rostul intr-o comunitate sociala mai buna si in progres.

Felicitari artistilor si doamnei Mariana Berinde, dorindu-le dupa cuvintele din colind:  „‘Fii sanatos /Si vesel de Craciun./ Dar nu uita, cand esti voios, /Crestine sa fii bun! ”

GALERIE FOTO

 Margareta Catrinu , joi 20 dec.2012  Cluj.

 

 

Reclame
Acest articol a fost publicat în Cultura. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

2 răspunsuri la Expozitie de Craciun la Galeria Mariana Berinde

  1. Mariana Berinde zice:

    Multumesc mult Cuvant Ortodox pentru aceasta postare ,regret ca nu ati distribuit si fotografii cu picturile expuse. Craciun Fericit si Anul Nou cu bucurie si spor in toate! Cu prietenie Mariana Berinde.

  2. Mariana Berinde zice:

    Multumesc mult Cuvant Ortodox pentru postarea fotografiilor. Cu prietenie Mariana Berinde.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s