ÎNTREBĂRI ESENȚIALE

ganditorulLA MULȚI ANI!

La început de nou an calendaristic vă oferim un prilej de meditație.

Vă suntem recunoscători dacă lăsați ca și comentariu răspunsurile dumneavoastră.

1. Există Dumnzeu?

2. Este Dumnezeu conștient de existența Sa?

3. Are Dumnezeu voință, rațiune și sentiment?

4. Care sunt calitățile lui Dumnezeu în raport cu lumea (omul și universul)?

Exemplu: creator, atotputernic etc.

5. Poți comunica cu Dumnezeu? Cum?

6. Ce înțelegi prin persoană?

7. Este Dumnezeu Persoană?

8. Dumnezeu este o singură Persoana sau o comuniune de Persoane? Câte?

9. De ce crezi că există Dumnezeu?

10. Ce argumente raționale ai pentru a-ți justifica credința în Dumnezeu?

11. Care este relația lui Dumnezeu cu lumea (omul și universul)?

12. De ce a făcut Dumnezeu omul?

13. De ce a făcut Dumnezeu universul?

14. Care este planul lui Dumnezeu cu lumea?

15. Care este planul lui Dumnezeu cu tine?

16. Care sunt mijloacele pe care Dumnezeu le folosește pentru a realiza planul Său cu lumea și cu tine?

17. Ce a făcut Dumnezeu până acum, ce face în prezent și ce va face în viitor, pentru a realiza planul Său cu lumea și cu tine?

Despre CUVÂNT ORTODOX

Gânduri și cărți ortodoxe.
Acest articol a fost publicat în CUVÂNT ORTODOX. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

3 răspunsuri la ÎNTREBĂRI ESENȚIALE

  1. Neamtu Anuta zice:

    Dumnezeu a creat universul pentru om, iar omul, din IUBIRE; EL exista mereu, pretutindeni si in orice mod…; il percep si-i urmeaza indemnul, pe CALE, toti cei, care Cred in acest adevar. Dumnezeu este Creator Atotputernic, iubitor si ocrotitor al creatiei Sale. Comunic permanent cu Dumnezeu, prin rugaciune: in Soborniceasca si Apostoleasca Biserica Ortodoxa (Sf. Liturghie, Sf. Maslu, Sf. Spovedanie, Sf.Impartasanie,…) si prin rugaciunea personala- in casa si pe drumurile mele. DUMNEZEU este SFANTA TREIME: TATAL, FIUL si SFANTUL DUH= O FIINTA ! Planul, pe care Tatal Ceresc il are cu universul si cu mine este stiut, doar de EL; eu am datoria, de-a trai, dupa legile si poruncile Lui,prin fapte si sentimente , pe care Decalogul le recomanda crestinului muritor, ca trup. Atunci cand pacatuiesc, Dumnezeu trimite incercari, prin care ma cheama la Calea cea dreapta; le primesc, ma caiesc si incerc sa ma indrept…stiind, ca El ma va ajuta. Cu mine, Dumnezeu a facutot ceeace a fost bun si temeinic, MANTUITOR cred,nadajduiesc eu, in aceasta viata trecatoare…toate darurile si bucuriile sale m-au definit si-I multumesc mereu…Incerc, ca prin ceeace am primit, sa fac bine celor din jur, daruind, cu iubire, mangaiere, ajutor si bucurie. OSANA,Domnului; Amin.

  2. lenalina zice:

    1. Da 2.Da 3.Da 4. Tatã, Atotcreator, Atotstiitor, Atotcuprinzãtor, Atottiitor, Atotiubitor, Atotindreptãtor, Atotjudecãtor, Atotiertãtor, 5. prin cuvânt, prin faptã, prin simtire 6. constiinta de sine 7.Da 8. Trei Persoane / ipostasuri 9.De asta 10.nu am 11. iubire 12. sã rotunjeascã iubirea 13. sã implineascã iubirea 14. de mântuire/sã reintregeascã armonia pierdutã prin cãderea unei pãrti a ingerilor 15. de mântuire 16. iubirea 17. sã iubeascã

  3. D B zice:

    Cu mult respect, nu vreau sa comentez, vreau doar sa spun ca am ajuns aici printr-un articol despre Părintele Serafim, care aminteste acolo revista Cuvântul Ortodox. Citind cuvintele lui, m-am cutremurat cu totul, pur si simplu, simtind cu o sinceritate adinca in extrema si fara indoiala adevarul cum ma cuprinde in toata mea fiinta, iesind din fiecare vorba si propozitie a lui. INIMA fiind la el lucrul cel principal si esential pentru credinta adevarata si autentica prin iubire adevarata si sincera, care atesteaza de credinta adevarata in El, Hristos Sfint. Si, avind numele magazinului d-tra, m-am dus repede, in mijlocul citirei, la site-ul vostru, cautind cum sa pot sa am revista, poate prin posta, sau printr-un newsletter. Am gasit mai sus „Ma abonez!”, si ma abonez intradevar, cu sete mare. Sper ca fac asta la cel ce caut, si ca am gasit ce cautam, un newsletter. Va urez succes si putere de, si in, adevarata credinta.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s