”Atelier deschis 013″

 

DSC00804De aproape o luna, in galeria Mariana Berinde din Cluj-Napoca este deschisa o deosebita expozitie  de arta ”Atelier deschis 013″. Expun studentii sectiei de PEDAGOGIA ARTELOR PLASTICE SI DECORATIVE – specializare  a Universitatii de Arta si Design Cluj-Napoca. De la afisul frumos conceput,la programul evenimentului, la panotarea moderna a lucrarilor expuse, totul ne atrage spre impresionantul mister…. „contemporan ” al atelierului de creatie, ca  laborator de  formare  al unor valorosi profesionisti ai artelor vizuale.

Frapeaza varietatea tehnicilor si adancimea unor mesaje continute de arta studentilor. Impresioneaza  calitatea relatiei maestru-student si demersul interdisciplinar care defineste o munca minunata, de sleifuire si initiere in tainele limbajului plastic. Profesorii coordonatori ai evenimentului sunt ei insisi  cunoscuti artisti plastici,atat in viata artistica a orasului de pe Somes cat si pe plan national si nu numai.

Pentru vizitatorul avizat al salilor de expozitii din Cluj, personalitatea maestrului transpare in experimentele invataceilor, ca o ”lume” incarcata de semnificatii, oferind solutii plastice contemporane, moderne, deschise viitorului. Maestrii, profesorii coordonatori sunt: conf. univ. dr.. Ioana Antoniu, asist.univ. drd. Adina Comsa, conf. univ. dr. Emil Dobriban, lect. univ. dr.. Mihaela Gorcea, conf. univ. dr. Radu Serban, dr. Cristina Metea.  Iar expozantii, studentii: Delia Borz, Bologh Csaba, Aura Dascalescu, Aurelia Dragomir, Domokos Andreea, Ionela Maria Gherman, Ion Grigorescu, Gyorgy Aniko, Roxana Lupea, Mariana Mirela Manases, Cristina Mavrodin, Johanna Ingrid Modac, Mircea Modreanu, Andra Moldovan, Horatiu Mihai Neagu, Adina Novac, Pastor Dorothya Abigel, Cristina Purice, Eliza Stanciu, Lidia Stanciu, Alexandra Todor. Studentii au fost prezenti in fiecare zi in expozitie, oferind vizitatorilor un savuros dialog privind ”decriptarea” propriilor creatii, a motivelor sau a tehnicilor folosite. Noi am cunoscut-o pe domnisoara Eliza Stanciu, care ne-a demonstrat ca si pietricelele pot sa se ridice sau  crengile arborilor pot sa  scrie, sau si mai bine, pot desena, picta, povesti….

Sectia de Pedagia Artei este prezenta si in incinta Muzeului de Arta, cu alte programe legate de receptarea patrimoniului cultural, pe baza unor parteneriate alternative  folositoare educational si social. Nu in ultimul rand, studentii sunt pregatiti si in domeniul pedagogiei artelor vizuale, studiind ”cele mai actuale directii in comunicare si educatie artistica, cu performante pe o piata a muncii in continua miscare (citat din programul expozitiei).

Expozitia ramane deschisa pana in 26 aprilie 2013, dupa care va urma o expozitia ”Flori de Florii”, cu pictura si icoane dedicate marii sarbatori a Invierii Domnului nostru Iisus Hristos. Pana atunci felicitam profesorii si studentii sectiei de pedagogia artelor plastice si decorative din Cluj si pe doamna Mariana Berinde pentru continuarea generosului program ”Maestru-discipol”, pentru utila si expresiva expozitie inca deschisa  in galeria sa.

 

                                                                                                                                                 Margareta Catrinu, 21 aprilie 2013, Cluj.

Credem ca multimea imaginilor din sala de expozitie vorbesc prin propria lor pregnanta despre  calitatea invatamantului de care beneficiaza studentii, constituind si o oportuna invitatie pentru tinerii cu aptitudini artistice, pentru o viitoare cariera in domeniul artelor vizuale.

Această prezentare necesită JavaScript.

Anunțuri
Acest articol a fost publicat în Cultura. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s