Apostolul zilei: 16 martie 2014, Duminica a doua din Postul Mare

apostolÎntru început, Tu, Doamne, pământul l-ai întemeiat și cerurile sunt lucrul mâinilor Tale; ele vor pieri, dar Tu rămâi și toate ca o haină se vor învechi; ca pe un veșmânt le vei strânge și ca o haină vor fi schimbate. Dar Tu Același ești și anii Tăi nu se vor sfârși. Și căruia dintre îngeri i-a zis Dumnezeu vreodată: Șezi de-a dreapta Mea până când voi pune pe vrăjmașii Tăi așternut picioarelor Tale? Îngerii, oare, nu sunt toți duhuri slujitoare, trimiși ca să slujească pentru cei ce vor fi moștenitori mântuirii?

Pentru aceea, se cuvine ca noi să ascultăm cu atât mi mult de cele auzite, ca nu cumva să alunecăm pe alături. Căci, dacă s-a adeverit cuvântul grăit prin îngeri și orice călcare de poruncă, și orice neascultare și-a primit dreapta răsplătire, cum vom scăpa noi dacă vom fi nepăsători la astfel de mântuire care, luând obârșie din propovăduirea Domnului, ne-a fost adeverită de cei ce au ascultat-o?

Un astfel de Arhiereu se cuvenea să avem: sfânt, fără răutate, fără de pată, osebit de cei păcătoși și fiind mai presus decât cerurile. El nu mai are în fiecare zi nevoie să aducă jertfe, ca arhiereii: întâi pentru păcatele Sale, apoi pentru ale poporului, căci a făcut aceasta odată, aducându-Se jertfă pe Sine Însuși. Legea pune ca arhierei oameni care au slăbiciune, pe când cuvântul jurământului, venit în urma Legii, pune pe Fiul, desăvârșit în veacul veacului.

Lucru de căpetenie din cele spuse este că avem astfel de Arhiereu, Care S-a așezat de-a dreapta tronului slavei în ceruri, Slujitor altarului și cortului celui adevărat, pe care l-a înfipt Dumnezeu și nu omul.

Evr. 1, 10-14; 2, 1-3; Evr. 7, 26-28; 8, 1-2.

Reclame

Despre CUVÂNT ORTODOX

Gânduri și cărți ortodoxe.
Acest articol a fost publicat în Apostolul zilei. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s