Apostolul zilei: Marți, Săptămâna a 13-a după Rusalii

apostolMulțumire fie adusă lui Dumnezeu, Care a dat aceeași râvnă pentru voi în inima lui Tit. Căci, pe de o parte, a primit îndemnul nostru, iar, pe de altă parte, făcându-se și mai sârguitor, de bună voie a plecat către voi. Și am trimis împreună cu el și pe fratele a cărui laudă, întru Evanghelie, este în toate Bisericile; dar nu numai atât, ci este și ales de către Biserici ca tovarăș al nostru de călătorie, la darul acesta, slujit de noi, spre slava Domnului Însuși și spre osârdia noastră. Prin aceasta, ne ferim ca să nu ne defăimeze cineva, în această îmbelșugată strângere de daruri, slujită de către noi. Pentru că ne îngrijim de cele bune nu numai înaintea Domnului, ci și înaintea oamenilor. Și l-am trimis împreună cu ei și pe fratele nostru, pe care l-am încercat în multe, de multe ori, ca fiind sârguitor, iar acum este și mai sârguitor, prin multa încredere în voi. Astfel, dacă e vorba de Tit, el este tovarășul meu și împreună-lucrător la voi; dacă e vorba despre frații noștri, ei sunt trimiși ai Bisericilor și slavă a lui Hristos. Arătați, deci, către ei, în fața Bisericilor, dovada dragostei voastre, ca și a laudei noastre pentru voi.

Despre strângerea de ajutoare pentru sfinți, îmi este de prisos să vă scriu. Că știu bunăvoința voastră, cu care, pentru voi, mă laud către Macedoneni; că Ahaia s-a pregătit din anul trecut și râvna voastră a însuflețit pe cei mai mulți. Am trimis, dar, pe frați, ca lauda noastră pentru voi, în privința aceasta, să nu fie zadarnică, ci să fiți gata, precum ziceam, ca nu cumva, când Macedonenii vor veni împreună cu mine și vă vor găsi nepregătiți, să nu fim rușinați noi, ca să nu zicem voi, în această laudă încrezătoare. Am socotit deci că este nevoie să îndemn pe frați să vină întâi la voi și să pregătească darul vostru cel dinainte făgăduit, ca el să fie gata așa ca un dar, nu ca o faptă de zgârcenie.

II Cor. 8, 16-24; 9, 1-5

Despre CUVÂNT ORTODOX

Gânduri și cărți ortodoxe.
Acest articol a fost publicat în Apostolul Saptamana a 13-a dupa Rusalii, Apostolul zilei. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s