Apostolul zilei: Luni, Săptămâna a 16-a după Rusalii

apostolIar noi, fraților, suntem după Isaac, fii ai făgăduinței. Ci, precum atunci, ce ce se născuse după trup prigonea pe cel ce se născuse după Duh, tot așa și acum. Dar ce zice scriptura ? Izgonește pe roabă și pe fiul ei, căci nu va moșteni fiul roabei împreună cu fiul celei libere. Deci, fraților, nu suntem copii ai roabei, ci copii ai celei libere.

Stați, deci, tari în libertatea cu care Hristos ne-a făcut liberi și nu vă prindeți iarăși în jugul robiei. Iată, eu, Pavel, vă spun vouă: că de vă veți tăia împrejur, Hristos nu vă va folosi la nimic. Și, mărturisesc iarăși, oricărui om ce se taie împrejur, că este dator să împlinească toată Legea. Cei ce voiți să vă îndreptați prin Lege v-ați îndepărtat de Hristos, ați căzut din har; căci noi așteptăm în Duh nădejdea îndreptării, din credință. Căci în Hristos Iisus, nici tăierea împrejur nu poate ceva, nici netăierea împrejur, ci credința care este lucrătoare prin iubire. Voi alergați bine. Cine v-a oprit, ca să nu vă supuneți adevărului? Înduplecarea aceasta nu este de la cel care vă cheamă. Puțin aluat dospește toată frământătura. Eu am încredere în voi, întru Domnul, că nimic altceva nu veți cugeta; dar cel ce vă tulbură pe voi își va purta osânda, oricine ar fi el.

Galateni 4, 28-31.

Reclame

Despre CUVÂNT ORTODOX

Gânduri și cărți ortodoxe.
Acest articol a fost publicat în Apostolul Saptamana a 16-a dupa Rusalii, Apostolul zilei. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s