Evanghelia zilei: Luni, Săptămâna a 16-a după Rusalii

EvangheliaȘi, ieșind ei din corabie, îndată L-au cunoscut. Și străbăteau tot ținutul acela, și au început să-I aducă pe bolnavi pe paturi, acolo unde auzeau că este El. Și, oriunde intra în sate sau în cetăți, sau în țarini, puneau la răspântii pe cei bolnavi și-L rugau să le îngăduie să se atingă măcar de poala hainei Sale. Și câți se atingeau de El Se vindecau.

Atunci, s-au adunat la el fariseii și unii dintre cărturari, care veniseră din Ierusalim. Și, văzând pe unii din ucenicii Lui că mănâncă pâine cu mâinile necurate, adică nespălate, cârteau; căci fariseii și toți Iudeii, dacă nu-și spală mâinile până la cot, nu mănâncă, ținând datina bătrânilor. Și, când vin din piață, dacă nu se spală, nu mănâncă; și alte multe sunt pe care au primit să le țină: spălarea paharelor și a urcioarelor, și a vaselor de aramă, și a paturilor. Și L-au întrebat pe El fariseii și cărturarii: pentru ce nu umblă ucenicii Tăi după datina bătrânilor, ci mănâncă pâinea cu mâinile nespălate? Iar El le-a zis: bine a proorocit Isaia despre voi, fățarnicilor, precum este scris: acest popor Mă cinstește cu buzele, dar inima lui este departe de Mine. Dar în zadar Mă cinstesc învățând învățături care sunt porunci omenești. Căci, lăsând porunca lui Dumnezeu, țineți datina oamenilor: spălarea urcioarelor și a paharelor, și altele ca acestea, multe, pe care le faceți.

Marcu 6, 54-56; 7, 1-8.

Reclame

Despre CUVÂNT ORTODOX

Gânduri și cărți ortodoxe.
Acest articol a fost publicat în Evanghelia Saptamana a 16-a dupa Rusalii, Evanghelia zilei. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s